V roce 1789 se Elijah Craig stal prvním destilatérem, který nechal svou whisky dozrávat v nových opálených dubových sudech. Někteří tvrdí, že náhodný požár zapálil jeho sudy a změnil obsah whisky. Jiní zase tvrdí, že svou whisky skladoval v bývalých sudech na cukr a byl ohromen pozitivním účinkem opálení na chuť whisky.
Ať už to bylo jakkoli, Elijah věděl, že objevil něco velkého. Čirá, nezralá kukuřičná alkoholická nápoj se proměnila v odvážnou jantárovou tekutinu s charakteristicky jemnou chutí, která dělá bourbon tím, čím je dnes. Elijah Craig pokračoval v zdokonalování procesu opálení sudů, čím dodal jemnou a bohatou chuť alkoholickému nápoji, který se stal známým jako bourbon.
I po 250 letech je Elijah Craig stále znám jako "otec bourbonu" a dodnes se vyrábí stejnými metodami, které prověřil čas.
Tento dokonalý bourbon najdete na našem e-shopu.