Otázka v láhvi

Kvalita stojí za to

KOFT | 16.4.2017 | Blog

Kvalitnímu alkoholu úspěšně konkuruji levnější lihoviny, které se snaží nalákat na nákup například atraktivním tvarem nebo designem láhve. Avšak ovoce, ze kterého mají být vyrobeny, ve většině případů ani neviděli.

yto nápoje nesmí nést koncovku -ica. Vyrábějí se často z lihu z cukrové řepy, kukuřice nebo obilí a přidává se do nich cukr, různá barviva a syntetické aroma.

Rozdíl mezi kvalitním a méně kvalitním alkoholem poznáte především podle chuti. Množství přidaného cukru navíc alkohol maskuje - ten se pije potom snáze, což má za následek rychlou a levnou "opici".

Záleží na tom, co pijeme. Levný, a tedy méně kvalitní alkohol napáchá vždy více škody než s mírou užívaný kvalitní alkohol, který svou chuť, vůni a barvu získal přirozeně v procesu výroby a nebyl uměle vylepšen přidáním aroma nebo barviv. Právě tyto přísady způsobují druhý den bolesti hlavy a další nepříjemnosti. Jednoduše řečeno, stejně jako cítíme následky nekvalitních bot po běhání, budeme cítit i následky nekvalitního alkoholu po jeho užití. A v takovém případě nepomohou ani tipy a triky, jak se po dobré "žúrce" rychle dostat do formy.