Otázka v láhvi

Tipy jak zahnat bolesti hlavy.

KOFT | 11.12.2020 | Blog

Zažil to snad každý. Kocovina, bolest hlavy, "suchoty". Co však udělat, abychom to utrpení neprodlužovali?

Jasné, že se to stane, že i s tím nejlepším pitím to občas přeženeme. Dát si o skleničku více, než tělo zvládne, znamená probudit se v mukách. Zábava je minulostí, přítomnost utrpením. Intoxikované tělo dělá, co může, aby fungovalo. Na tu fušku mu je třeba dopřát klid, tekutiny a vhodnou energii. „Sacharidy na začátek dne jsou přesně to, co tělo potřebuje. První ranní sklenici minerálky bych ještě obohatil o vitamin C a na svačinu si dopřál mléko a banán,“ radí výživový poradce Ing. Libor Javro.
 

Na snídani doporučuje vejce, na oběd dobrý boršč a na večeři zeleninu. Ale pozor, ne syrovou, naše tělo stále potřebuje dostatek energie na regeneraci, neměli bychom ho zbytečně zatěžovat trávením syrové stravy. „Přesně tak, proto i na oběd úplně stačí polévka. Zlepšuje hydrataci organizmu, boršč navíc obsahuje všechny látky, které mu pomáhají zbavit se škodlivin a nahrazují, co jsme ztratili. Jsou v něm minerály, antioxidanty, zinek, měď, draslík, hořčík, vápník, kyselina listová i vláknina.“

Věděli jste, že...
 

  • Ženy hůře snášejí alkohol než muži, protože mají jen poloviční hladinu alkoholdehydrogenázy – enzymu, který odpovídá za odbourávání alkoholu z organismu.