UNIKÁTNÍ VÝROBA A CHUŤ

Whisky Aber Falls je jedinečná jak svou výrobou, tak i chutí. Ve spolupráci s místními farmáři se při její výrobě používá pouze autentický velšský sladový ječmen a čerstvá velšská voda. Receptury byly pečlivě sestaveny tak, aby zdůraznily kvalitu těchto úžasných ingrediencí. Destilát musí zrát minimálně tři roky a jeden den, než se z něj stane whisky.

Po fermentaci je tato whisky destilována v velkých měděných destilačních přístrojích, které odstraňují síru z tekutiny a pomáhají při tvorbě esterů, čím dodávají destilátu rafinovaný, ovocný charakter. Po destilaci produkt zraje ve speciálně vybraných dřevěných sudech, včetně sudů po bourbonu z amerického dubu, panenského dubu a španělského sherry, které mu dodávají typický chuťový profil whisky. Tyto sudy jsou skladovány přímo v palírně v Abergwyngregyn, aby přijaly vlastnosti vzduchu v Menai Straits a zachovaly autentický profil vodopádů Aber. Kouzlo se děje během procesu zrání, kdy naši zkušení palírníci používají různé metody na míchání a vytváření těch nejlepších whisky, včetně dělení sudů, spojování tekutin nebo jednoduše dlouhodobého zrání v jednom sudu. Právě to umožňuje vytvářet rozmanité portfólio, od 3letých až po opravdu staré ročníky, aby dosáhli maximální kvality a chuti.