OTEC BOURBONU

Reverend Elijah Craig byl známý svou vynalézavou myslí a svou palírnou založil v roce 1789. Tento baptistický kazatel založil v okolí Georgetownu v Kentucky mnoho dalších podniků, mezi které patří i škola, která dodnes existuje pod názvem Georgetown College.

V roce 1789 se Elijah Craig stal prvním lihovarníkem, který svou whisky nechal dozrát v nových opálených dubových sudech. Někteří tvrdí, že právě náhodný požár spálil jeho sudy a změnil whisky uvnitř. Jiní zase říkají, že svou whisky skladoval v bývalých sudech na cukr a byl ohromený pozitivním účinkem opálení na chuť whisky.

Nech to už bylo jakkoli, Elijah věděl, že objevil něco velkého. Čirý, nezralý kukuřičný alkoholický nápoj se proměnil v odvážnou jantárovou kapalinu s charakteristicky jemnou chutí, která dělá bourbon tím, čím je dnes.

Elijah Craig pokračoval v zdokonalování procesu opalování sudů, čím dodal jemnou a bohatou chuť alkoholickému nápoji, který se stal známým jako bourbon. I o 250 let později je Elijah Craig stále znám jako „otec bourbonu“ a my dnes náš bourbon vyrábíme stejnými metodami, které prověřil čas. Jeho dědictví a dlouhodobý vliv na komunitu žije dodnes díky řadě whisky značky Elijah Craig, která získala několik ocenění.