Jak vyrábíme naši výjimečnou tequilu?

KROK 1: RAST A ZBER Tequila Lunazul začíná na poliach modré agávy druhu Weber. Zde se staráme o každou rostlinu, než dozraje. Když je agáva připravena, naši jimadoři (sběrači agávy) odříznou listy rostliny, aby odhalili piñu – srdce agávy.

KROK 2: POMALÉ VAŘENÍ Piñas se následně pomalu vaří, aby produkovaly cukry, které vytvářejí bohatou, čistou chuť a aroma tequily Lunazul.

KROK 3: SEKANIE A MLETIE Po vaření se agáva naseká a umyje, aby zůstal čistý agávový cukr, který se připraví na fermentaci.

KROK 4: FERMENTACE Agávové cukry se kombinují s našimi jedinečnými kvasinkami, rodinným kmenem, který používáme po generace, a který pochází přímo z agávových rostlin a půdy na našem pozemku. Kvasinky konzumují cukry a mění agávový sirup na mladou tequilu.

KROK 5: DESTILACE Naše zařízení se zaměřuje na jednoduché techniky, které vytvářejí pečlivě vyrobenou tequilu vysoké kvality. Každou dávku destilujeme dvakrát v na míru vyrobených destilačních aparaturách, kde náš mistr destilér pečlivě připravuje každou dávku, aby vytvořil jemnou a čistou chuť.

KROK 6: ZRÁNÍ V SUDÍCH PO BOURBONU Naše tequila potom zraje v sudech po bourbonu, aby získala bohatost a hloubku chuti. Doba zrání se liší v závislosti na typu tequily – Blanco nezraje, Reposado „odpočívá“ po dobu 6 měsíců a Añejo a Primero zraje celých 12 až 18 měsíců.

KROK 7: RUČNÍ LEPENÉ ETIKETY Posledním krokem je ruční plnění naší tequily do lahví. To na závěr dodává našemu procesu konečný nádech ruční výroby; péči, kterou můžete cítit v každém doušku.

MAJSTER LIEHOVARNÍK Francisco Quijano Jeho úkolem je proměnit 3 základní ingredience – agávu, vodu a kvasinky – v jemnou tequilu. Francisco přišel na Tierra de Agaves v roce 2007. Desetiletý veterán ve výrobě tequily, jeho úkolem je prosazovat a zachovávat autentické hodnoty tequily.

MAJSTER PĚSTOVATEL AGÁVy José Fernandez Dozírající na více než 4 miliony rostlin agávy, José Fernandez umí z vlastní zkušenosti odhadnout, které rostliny jsou vhodné pro vytvoření skvělé tequily. Vyrůstal na polích vesnice kolem Tequily, díky čemuž je v tomto odvětví jako doma. Jeho otec, legenda v oblasti agávy, Don José, mu předal své znalosti a instinkty během toho, jak José rostl z mladého jimadora (sběrače) na mistra.