VALHALLA je značka výjimečného bylinného likéru pocházejícího z Finska.
Drsné podnebí formovalo severské lidi i kulturu. V severských lidech se i v současnosti dá nalézt silný charakter. Tato identita formovala severský folklor a jejich legendy. Duch Valhally nabízí chuť legend severského dědictví v kombinaci se směsí místních bylin a hořkostí, o kterých se praví, že přenášejí síly za hranice tohoto světa.
Likér Valhalla byl inspirován drsnými severskými podmínkami. Valhalla je vyrobena z 15 různých severských bylin, které musely vydržet drsné podmínky, aby přežily a rostly. Převažují bylinky Angelica archangelica (divoký celer), Achillea millefolium (řebříček) a Artemisia absinthium (pelyněk). Během dlouhého období zrání vytvářejí severské rostliny komplexní aromatické sloučeniny. Tento evoluční proces činí severské rostliny jedinečnými, což má za následek výraznou a silnou chuť. Různé bylinky jsou pečlivě vybírány, extrahovány a destilovány. Recept je smíchán, poté zraje, aby se jedinečné koření spojilo.
Angelica archangelica, běžně známá jako andělik zahradní, divoký celer a norská andělika, má hořkou chuť a silnou vůni. Ale legendy, které tuto rostlinu obklopují, vyprávějí ještě zajímavější příběh. Anděl ve snu řekl, že Angelica je lékem na mor. Používal se k zadržování zlých duchů a čarodějnictví - je označován jako „kořen Ducha Svatého“.
Achillea millefolium nebo řebříček je kvetoucí rostlina pocházející ze severní polokoule. Má hořkou a kořenitou chuť používanou při přípravě jídel a nápojů. Legenda praví, že Achilles, hrdina trojské války, nesl Achillea (odtud jeho jméno) se svou armádou, aby pomohl zastavit krvácení z ran a řezných ran z bojů.
Artemisia je rostlina, která se používá především jako hořčina do likérů. Možná je nejznámější tím, že se používala jako přísada do lihoviny absint. Starodávná legenda praví, že Artemisia dává praktikujícím psychické schopnosti. Zda je na tomto tvrzení něco pravdy nebo ne, necháme na vás. Tato rostlina je však široce používána při přípravě široké škály jídel a nápojů, jako jsou lihoviny, čaj, víno a vermuty.
Likér Valhalla byl původně vyvinut tak, aby chutnal stejně dobře ledově vychlazený, jako i při pokojové teplotě, což vedlo k jeho úspěchu po celém světě.